En friskost med masser af krydderurter

Hjemmelavet friskost med krydderurter

Her er min opskrift på en hjemmelavet friskost med masser af krydderurter og hvidløg. Det er overraskende let at give sig i kast med, og så er det samtidig en god måde at få brugt sine hjemmedyrkede krydderurter.

1 ost – til 4 personer

Ingredienser

Ingredienserne til en friskost med krydderurter

Ingredienserne til en friskost med krydderurter

  • 2 dl piskefløde
  • 5 dl sødmælk
  • 375 g græsk yoghurt
  • 30 ml hvidvinseddike
  • 2 store håndfulde friske krydderurter f.eks.
    – Timian
    – Basilikum
    – Persille
    – Purløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 2 spsk salt
  • Peber

Det kan godt betale sig at bruge nogle gode mejeriprodukter, da de står for en stor del af ostens smag og konsistens.
Jeg bruger en Lékué cheese maker til at lave osten i, men du kan sagtens bare bruge en si og en skål, der kan komme i microovnen.

 

Sådan gør du

  1. Skyl alle krydderurterne – de skal nå at være helt tørre, inden du senere tilsætter dem til osten.
  2. Rør fløde, mælk og yoghurt sammen i skålen.
  3. Sæt skålen i microoven i 14 minutter på 800 W (væsken skal være mellem 75-90 grader varm, når du tager den ud).
  4. Tag skålen ud af microovnen og hæld med det samme eddiken i.
  5. Rør rundt og læg mærke til, hvordan væsken skiller og der kommer klumper i.
    Sådan ser friskosten ud, når eddiken kommer i den varme væske

    Sådan ser friskosten ud, når eddiken kommer i den varme væske

  6. Pres et fed hvidløg og kom det i massen sammen med salt og peber.
  7. Lad massen køle ned i en halv times tid, mens du hakker krydderurterne fint.
  8. Tilsæt nu krydderurterne og rør rundt.
  9. Hold sien over vasken og hæld massen igennem, så den tynde væske bliver siet fra.
    Når ostemassen er hældt gennem sien, er det kun klumperne, der er tilbage.

    Når ostemassen er hældt gennem sien, er det kun klumperne, der er tilbage.

  10. Pres forsigtigt med en ske på overfladen, så osten samler sig.
  11. Sæt sien ned i skålen, så evt. ekstra væske kan fra.
  12. Læg låg på skål og si og sæt det i køleskabet i mindst 2 timer – men gerne natten over.
  13. Når du skal bruge friskosten, tager du den ud af køleskabet og vender den forsigtigt ud af sien.
Et stykke af osten

Friskostens konsistens minder lidt om en fetaost

 

Osten kan holde sig en uges tid i køleskabet, men den smager bedst, når den er frisk.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *